דף הבית » טיפולי בעיתונות
טיפולי בעיתונות
ברוכים הבאים לעמוד התקשורת שלנו!
כאן תוכלו לגלות מה נאמר על טיפולי במדיות השונות, לקרוא כתבות, ראיונות ודיווחים עיתונאיים שמספרים את סיפורנו ואת ההשפעה החיובית שלנו בתחום ההתפתחות והטיפול. אנחנו גאים להיות חלק משיח ציבורי חשוב, ולהביא את החזון שלנו – טיפול איכותי, נגיש ומקצועי לכל אחד ואחת. העיתונות מדגישה את המקצועיות של הצוות שלנו, את החדשנות שלנו ואת הקשר החם עם המטופלים והמשפחות.
מחקרים חדשים מראים כי התערבות מקצועית בשלבים מוקדמים, יחד עם תמיכה משפחתית וחברתית, מגדילה משמעותית את סיכויי ההצלחה של ילדים על הרצף האוטיסטי פסיכולוג מצוות מומחי הרפואה של “טיפולי” חושף את הסימנים המוקדמים ומספק כלים להתמודדות עם האתגרים
האם ידעתם שסימנים ראשונים לאוטיזם יכולים להופיע כבר בגיל שישה שבועות? מחקרים מראים שאבחון מוקדם, יחד עם התערבות מקצועית מתאימה, יכולים לשנות משמעותית את מסלול החיים של ילדים על הרצף האוטיסטי. “חשוב להבין שאוטיזם אינו מחלה, אלא הפרעה נוירו-התפתחותית שמתבטאת באופנים שונים אצל כל ילד”, מסביר קרלוס כינר, פסיכולוג קליני מומחה בתחום האוטיזם, שהינו אחד מצוות מומחי המרכז ההתפתחותי “טיפולי”. לדבריו, “המונח ‘ספקטרום’ מתאר את המגוון הרחב של ביטויי התסמונת – החל מקשיים קלים שכמעט אינם מורגשים בחיי היומיום, ועד למצבים מורכבים יותר הדורשים תמיכה מתמשכת”. כינר מפרט את הסימנים המוקדמים שהורים יכולים לזהות: “תינוקות טיפוסיים מתחילים ליצור קשר עין………
ד"ר ליבי בגנו סימון, מנתחת התנהגות ורכזת גנים בחברת "טיפולי", שיתפה בתוכנית "דנה בסוגיה" ברדיו קול ברמה על הדרכים להתמודד עם מצבי חירום והשפעתם על ילדים, עם דגש על ילדים עם צרכים מיוחדים.
כאשר מצבי חירום כמו אזעקות, ריצה למרחב מוגן, או תחושות של חוסר ביטחון הופכים לחלק מהשגרה, ילדים מושפעים באופן משמעותי וזקוקים לתמיכה רגשית מותאמת. בראיון מרתק בתוכנית "דנה בסוגיה" המשודרת ברדיו קול ברמה, ד"ר ליבי בגנו סימון, מנתחת התנהגות ורכזת גנים בחברת "טיפולי", שיתפה מהידע המקצועי והאישי שלה על הדרכים לתווך לילדים מצבי חירום. במהלך הראיון, ד"ר בגנו הסבירה כיצד ניתן להסביר לילדים את המציאות המורכבת בצורה רגועה ואחראית, תוך התאמה לגילם ולמצבם הרגשי. היא הציעה כלים מעשיים להורים ולמטפלים, שיכולים לעזור לילדים להתמודד עם החרדה ולשמור על תחושת ביטחון, במיוחד כאשר מדובר בילדים עם צרכים מיוחדים. חברת "טיפולי", בה………
ד"ר ליבי בגנו סימון, מנתחת התנהגות ורכזת גנים בחברת "טיפולי", שיתפה בראיון עם פרופ' יעקב בורנשטיין ברדיו צפון על הדרכים לתמוך בילדים במצבי חירום, עם דגש על ילדים עם צרכים מיוחדים.
כאשר אזעקות נשמעות ברקע, ריצה למרחב מוגן הופכת לשגרה, והתחושות של חוסר ביטחון ממלאות את האוויר, הילדים שלנו מושפעים לא פחות ואולי אף יותר. במהלך ראיון מרתק ברדיו צפון עם פרופ' יעקב בורנשטיין, ד"ר ליבי בגנו סימון, מנתחת התנהגות ורכזת גנים בחברת "טיפולי", דיברה על האתגרים שמצבים אלו יוצרים עבור ילדים ועל הדרכים הנכונות לתמוך בהם. לדברי ד"ר בגנו, ילדים זקוקים להסברים ברורים ומותאמים לגילם ולמצבם הרגשי, כאשר התמקדות ברוגע ובתחושת ביטחון יכולה לעזור להם להתמודד טוב יותר עם החרדה. בראיון היא הציעה כלים מעשיים להורים ולמטפלים שיסייעו ביצירת אווירה רגועה ובבניית חוסן נפשי לילדים, במיוחד עבור אלו עם צרכים………
"אנחנו כנים עם הילדים שלנו והם מרגישים בנוח לפתוח בפנינו" – ד"ר ליבי בנגו סימון בדוקטורס ברדיו תל אביב
ד״ר ליבי בגנו סימון, מנתחת התנהגות ורכזת גנים ב״טיפוליִ – מומחים להתפתחות הילד״ על התמודדות הילדים עם המצב הביטחוני, כיצד מעניקים לו תחושת ביטחון ואיך בונים מחדש את החיים כפי שהיו קודם?………
השאירו בקיץ הזה את הספונטניות לעצמכם ולבני הזוג. בכל הנוגע לילדכם השתדלו לתכנן מספר ימים קודם פעילות מותאמת. זכרו שהורה נינוח יותר פנוי להעניק לילדו זמן איכות וחוויות הנאה
שנת הלימודים הגיעה לקיצה, ולאחר שנה עמוסה ומתישה כולנו זקוקים לחופשה מועילה ולצבירת כוחות. השלכות המלחמה העמידו את מסגרות החינוך בפני אתגרים חדשים וקשים. היעדר קביעות ושגרה שהתבטאו בלימודים חלקיים, מסגרות זמניות ושינויי כח אדם השפיעו משמעותית על תלמידים רבים וכולנו כמהים לחופשת קיץ טובה ורגועה. אחרי תקופה ארוכה של התמודדויות וניסיון בלתי פוסק לייצר שגרה במסגרות החינוך, אנו חייבים להקדיש מעט זמן למשפחתנו ולהתרחק מהשגרה, החדשות והסטרס. חווית הביטחון והשלווה אצל ילדים נובעת בעיקר מסביבתם הקרובה ומסוגלותם להעניק תמיכה, תחושת רוגע והכרות עם המצב. אצל ילדים עם צרכים מיוחדים חוסר שגרה, סדר יום ספונטני ולא ידוע יכול להוות אתגר………
בתור הורים לילדים מוטלת עלינו אחריות כפולה להוות עוגן עבורם, להמשיך את סדר היום ולשמור את תחושות הלחץ, המתח והחרדה אצלנו. כיצד נחזק את יכולת החוסן הנפשי ונקיים שגרת קיץ עם תחושת ביטחון ושליטה במצב?
השבוע האחרון היה מורכב במיוחד והמציאות הביטחונית החדשה מכוונת אותנו לתחושה שהקיץ הזה נצטרך להניח בצד את הבילויים הרגילים ולהתכונן למצב ביטחוני לא ידוע. הרגשות השונים העולים בסביבתנו והשיח הפסימי היומיומי עלולים לפגוע קשות בתפקודנו כהורים ולגרום לאי ודאות אצל ילדנו.על מנת לשמור על שגרה בריאה ולהגביר את תחושת הרווחה האישית והמשפחתית בתקופה זו, חשוב לחזק את יכולת החוסן נפשי אצלנו ולייצר תחושת ביטחון בסביבתנו. יכולת החוסן הנפשי היא היכולת של אדם להתמודד ולהסתגל בצורה יעילה למצבי לחץ, דחק, משבר או שינוי. חוסן נפשי כולל את היכולת לשמור על תפקוד יומיומי תקין למרות הקשיים, להתאושש במהירות ממצבים קשים ולצמוח מתוכם……….
סדר במטבח, קיפול כביסה או משחקי כדור. הדרכים השונות לפתח את יכולות מיומנויות בסיסיות בילדים שעוברים מהגן לבית הספר
עם פתיחת שנת הלימודים ובעקבות מלחמת 'חרבות ברזל' הורים רבים יכולים לשאול את עצמם האם ניתן לפתח מיומנויות מוכנות לכיתה א' באמצעות התנסות והעשרה בסביבה החינוכית והמשפחתית? תהליך רכישת המיומנויות בתחום הרגשי, החברתי, התנועתי-מוטורי והשפתי-שכלי מתבסס על התנסות והתפתחות טבעית המאפשרת לילד הסתגלות והשתלבות מיטבית בדרישות בית הספר. חשוב לזכור שלמידה מתרחשת בכל חלקי היום, בצורה מכוונת או שאינה מכוונת, באמצעות משחק ופעולות יום-יומיות כחלק מהשגרה היומיומית בבית. כפיזיותרפיסטית נוירו התפתחותית וכמנחת הורים אני מאמינה בקשר ההדדי בין התפתחות מוטורית לבין ההתפתחות הרגשית של הילד ושל הוריו התומכים באופן הדדי במוכנות ובבשלות לקראת מעבר מהגן לבית ספר. עיקר הבשלות מתבססת………
ילדינו זקוקים למסגרת ולמעטפת שבה ירגישו בטוחים, מוגנים, עטופים, מוכלים ואהובים. כיצד נוכל לספק להם ולנו את כל זה רגע לפני תחילת השנה? הנה שמונה נקודות מפתח להתמודדות עם המעבר מהגן לבית הספר
החופש הגדול מגיע לקיצו וילדינו עולים לכיתה א'. התרגשות ושמחה מהולות בפחד ואי-ודאות. מלחמת חרבות ברזל, בדומה אך שונה מתקופת הקורונה, מעמידה אותנו – הורים וילדים כאחד – בתקופה מאתגרת. זוהי אחת התקופות הטראומטיות, המטלטלות והמורכבות שחווינו במדינתנו. למרות הכאב הבלתי נתפס שאנו חווים, חשוב לשמור על שגרה. ילדינו, כמונו, זקוקים למסגרת ולמעטפת שבה ירגישו בטוחים, מוגנים, עטופים, מוכלים ואהובים. כיצד נוכל לספק להם ולנו את כל זה רגע לפני תחילת השנה? הנה שמונה נקודות מפתח להתמודדות עם המעבר המשמעותי מהגן לבית הספר: היכרות עם הסביבה החדשה: צרו ודאות וביטחון. הציבו עוגנים ותנו לילדים אחיזה במה שקבוע ויציב: מבנה בית………
“טיפולי” – רשת מרכזי התפתחות הילד מעניקה שירותים ביותר מ-30 רשויות מקומיות ברחבי הארץ ובארבע קופות החולים בישראל | שירותים מקצועיים לילדים בכל הרבדים הפרא רפואיים בטיפולי בית וטיפולי אונליין, במוסדות החינוך וביחידות להתפתחות הילד
רשת “טיפולי” המפעילה מרכזי טיפול ייעודיים לתחום התפתחות הילד בפריסה ארצית נוחה מתרחבת ותעניק את שירותיה בכ-30 רשויות “טיפולי” הציבה לה למטרה מתן טיפול מקצועי וזמין לילדים בתקופה הקריטית בחייהם בכל מערך התפתחות הילד. ב”טיפולי” פועלות יחידות להתפתחות הילד ושלוחות טיפוליות. “טיפולי” החלה את דרכה בשנת 2016 בהתגבשות של גרעין מטפלים שביקש להביא שינוי לשוק מטפלי מקצועות הבריאות. מטפלות ממקצועות הבריאות לצד עו”סיות ומטפלות באומנויות גיבשו את עיקרי הקשיים והלחצים מולם עומדים מטפלים וביססו מערך ראשון מסוגו בישראל שיתמקד בצורכי המטופל לצד צורכי המטפל, תוך הבנה כי יש לתת דגש על איכות הטיפול, זמינות ומענה רגשי. ב”טיפולי”, שהינה חברה פרטית………