כאשר בודקים מוטוריקה גסה אצל ילדים, קיימים שלבים התפתחותיים קבועים ובסיסיים, עליהם בודקים את מצבו של הילד והתפתחותו. כמובן שלא כל קושי או פעולה שלא נעשית במדויק מעידים על כך שקיימת בעיה.
מעקב התפתחותי מקצועי ובדיקה של אנשי מקצוע מיומנים, הם שיוכלו להעיד האם קיים קושי שצריך לתת עליו מענה טיפולי או לא.
כיצד ניתן לדעת אם לילד יש בעיות עם מוטוריקה גסה בגיל 5?
במידה וקיימת תחושה שמשהו אינו תקין, ניתן לגשת למעקב אצל רופא ולהתייעץ. לרוב, גננת מקצועית תבחין אם משהו אינו כשורה, יש לה את הכלים המקצועיים שלה לבדוק ובמידת הצורך תפנה להורים, תתריע ובמידת הצורך תפנה לגורם מקצועי.
כיצד ניתן לבדוק מוטוריקה גסה לגיל 5 עצמאית?
בדיקה פשוטה שניתן לעשות על מנת לבחון את המוטוריקה הגסה של ילד בגיל 5, היא לבדוק שהילד יודע לשמור על שיווי משקל בסיטואציות שונות ולקפוץ על רגל אחת למספר שניות.
בנוסף לכך ניתן לצפות בגיל זה שהילד ידע לקפוץ על חבל, להתגלגל לפחות שני גלגולים רצופים קדימה, לקפוץ מעל מכשול עם שתי רגליים קדימה ואחורה ועוד.
לרוב סביר שתשימו לב לקושי בביצוע משימות שונות כבר בגילאים מוקדמים יותר למשל:
מוטוריקה גסה גיל 4 – הילד יודע לנווט תנועותיו, בעל יכולת טיפוס, גלישה והתנדנדות בנדנדה, בעל עמידה יציבה, יכולת ריצה על קצות האצבעות ועוד. סביר שקושי בגיל מאוחר יותר, נבנה על קושי בגילאים מוקדמים יותר.
ומה לגבי מוטוריקה עדינה?
מוטוריקה עדינה דורשת מיומנויות אחרות ממוטוריקה גסה ואין קושי באחד מעיד על קושי באחר.
- מוטוריקה עדינה גיל 3 – יכולת בנייה של מגדל בן 9 קוביות, השחלת חרוזים בגדלים שונים על שרוך. התחלת ציור דמות אדם, יכולת גזירה במספרים ועוד.
- מוטוריקה עדינה גיל 4 – יכולת החזקה של עיפרון בצורה יציבה, גזירה בקו ישר, הרכבת פאזל בן 10 חלקים, ציור דמות בעלת 3-5 חלקים כמו ראש, רגליים, זרועות ועוד.
- מוטוריקה עדינה גיל 5 – אחיזת העיפרון ביד הדומיננטית, ציור דמות בעלת 9 חלקים, יכולת ציור בית עם דלת, חלונות, גג וארובה, ציור ציורים ספונטניים ועוד.
שיפור מוטוריקה גסה גיל 5 בטיפולי
מוטוריקה גסה גיל 5 מטופלת על ידי ריפוי בעיסוק. אצלנו בטיפולי תוכלו למצוא אנשי מקצוע מיומנים, אשר יותאמו לכם וכמובן לילד.
הטיפולים אצלנו משלבים את הסביבה הטבעית של הילד, על מנת להעלות את הביטחון העצמי שלו, להשתמש בחוזקות הטבעיות שלו וליצור חווית טיפול נכונה ולא מלחיצה.
בעזרת משחקים ותרגילים שניתנים ליישום בבית ובבית הספר ניתן ליצור קרקע נכונה לטיפול ולתחושת הצלחה. פנו עוד היום ונשמח להתאים לילדכם את אופי הטיפול הנכון לו ביותר.